2015. július 7., kedd

Sven Nordqvist: Pettson és Findusz kalandjai

Pettson horgászni megy
Findusz elköltözik


Két nagyobb gyermekem életéből a Pettson és Findusz könyvek kimaradtak, de számukra sem ismeretlen a morcos Pettson és az örökmozgó Findusz, mert akkoriban rajzfilm formájában találkoztunk velük. Én annak idején csak itt-ott kukkantottam bele, de már akkor is megállapítottam, hogy az igényes rajzfilmek közé sorolnám.
A könyvtárból most kikölcsönöztem Titusznak kettőt, aki 9 éves lévén két komolyabb/vastagabb/rendes (by Titusz)  könyv között még szívesen olvas mesét is. A két komolyabb könyve jelen esetben Roald Dahl meghökkentő élete és ezt megelőzően Marie--Aude Murail: Lakótárs kerestetik volt.  Hazaérve belelapoztam a könyvekbe az illusztrációk miatt, és ha már a kezemben volt el is olvastam őket. Igazán kedves, aranyos, vicces történetek voltak, Findusz egy mozgékony, mindig valamit csináló macska (ha nem lenne itt, hogy macska, azt is hihetném, hogy Tituszról írok :))), mert ő is éppen ilyen) és gazdája/barátja a morcos Pettson. Talán erre a szerepre is találnánk a családban megfelelőt.:)
A rajzok pedig annyira szépek (és viccesek), hogy engem - aki amúgy is szeretek rajzolni - azonnal alkotásra késztetett.
Közben arra is rájöttem, hogy egy-egy ilyen mesés könyv, jelen esetben Pettson és Findusz bármelyik története bizony nekem is jólesik két "rendes" könyv elolvasása között.:)


10/10

Bea

4 megjegyzés:

  1. Én is felnőttként szerettem meg #pettsonesfindusz-t, főleg Pettsont ès egyben a párosukat, mert alapjában véve kutyás vagyok. De tényleg hatalmas love! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is kutyások vagyunk :). De remélem találok még a könyvtárban további köteteket. Bea

      Törlés
    2. Van két abszolút kedvencem: Findusz pici volt és a karácsonyos. Ez utóbbi minden karácsonykor újraolvasós. :)

      http://andielmenyei.blogspot.hu/search/label/Pettson

      Jó olvasásokat Nektek!

      Törlés
    3. Köszi, mindenképpen keresem majd őket! Neked is jó olvasgatást!

      Törlés