2016. február 5., péntek

Monika Peetz: Léböjt hotel

Másfél évvel sorsfordító zarándoklatuk után a keddi nők újabb közös nyaralásra indulnak. Hét nap tökéletes kikapcsolódás: se férfiak, se család, se internet, se telefon. Egy teljes hét a léböjtkúra, a salaktalanítás és a méregtelenítés Bermuda-háromszögében, hogy nyomtalanul eltűnjenek a fölös kilók, a méreganyagok, a munkahelyi stressz és a családi gondok. Ám hamar kiderül, hogy nem az éhség az egyetlen, amivel meg kell küzdeniük, mert nem csak a kilóktól, a múlttól sem szabadulnak olyan könnyen.

A Keddi nők-ből már megismerhettük szereplőinket, az orvos Evát, a frissen megözvegyült Judithot, az ügyvédnő Caroline-t, az elkényeztetett patikusnét Estelle-t és a fiatal, újdonsült anyukát Kikit. Minden hónap első keddjén együtt vacsoráznak a Le Jardin étteremben, és minden évben elutaznak együtt valahová. A Keddi nőkben zarándokúton voltak, most pedig az ausztriai Achenkirche-be utaznak, léböjtkúrára. Hogy miért éppen oda? Azt csak Eva tudja, de nem árulja el egyikőjüknek sem. Viszont sikeresen rábeszéli őket a szinte azonnali indulásra.

A léböjtkúra elkezdődik, közben megismerjük mindegyikük életét, megtudjuk mi történt velük az elmúlt másfél évben, és drukkolunk Evanak, hogy sikerrel járjon abban az ügyben, amiért ezt a célpontot választotta. Eleinte mind az öten titkolóznak egymás előtt, nehezen ismerik be életük kudarcait, nem szívesen mesélnek problémáikról. 
A léböjtkúra és ez az öt nő igencsak vicces jeleneteket szolgáltat nekünk, sokat nevettem szerencsétlenkedéseiken és azon, hogy viselték az éhséget, és hogyan fogadták a léböjtkúra egyéb programjait és szolgáltatásait. Semmi komolyat nem kell várni a könyvtől, egy habkönnyű, szórakoztató olvasmány. Mintha csak magunkat látnánk egy-egy jelenetben, ezért is olyan szórakoztató. Ezenkívül részt vehetünk a kis falu, Achenkirch hétköznapjaiban, velük ünnepelhetünk az évi megemlékező ünnepségükön, megcsodálhatjuk a táj szépségét. Szorítottam a nőknek, hogy sikerüljön végig kitartaniuk a léböjtkúrán és megoldást találni a problémáikra, találják meg önmagukat és irigyeltem a barátságukat is. Mert természetesen a könyv végére már nem voltak titkaik egymás előtt.  
Aki egy könnyed, mosolyogtató, de mégsem habos olvasmányra vágyik, nyugodtan vegye kézbe a Léböjt hotelt. Úgy gondolom,  hogy a könyv önálló történetként is megállja a helyét,  nem szükséges hozzá feltétlenül az előző rész ismerete. 

9/10

Bea

5 megjegyzés:

  1. Ó, örülök, hogy elolvastad, és tetszett :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, kedves kis könyv volt. A Keddi nők után mindenképpen el szerettem volna olvasni.:)

    VálaszTörlés
  3. Én már megvettem pár hónapja, és az első részt is beszereztem, de még sajnos nem jutottam el az olvasásáig. De nem szeretném már sokáig halogatni! Főleg az értékelésed után nem. :)

    VálaszTörlés
  4. Illeszd be két komolyabb olvasmány közé. A Tovisek hercege után is tökéletes lett volna. :) Tegnap tettem magamnak egy fogadalmat, minden hónapban elolvasok egy saját könyvet. Sokáig én is csak gyűjtögettem őket és még nagyon sok itt vár olvasatlanul. Mindig előrébb veszem a könyvtáriakat, a molyon látottakat. :) Így szegények csak várnak-várnak. Van amelyik már évek óta. :) Úgyhogy ne halogasd, mert még te is így jársz. :D

    VálaszTörlés
  5. Igyekszem én is előrevenni a megvásárolt könyveket, de sokat kapok kölcsönbe is, és mindig úgy érzem, hogy azokkal kell előbb végeznem, hogy visszaadhassam a tulajdonosának. Bár igaz, hogy mindig mikor visszaadom, újat/újakat kapok, szóval ez egy végtelen ciklus. :D

    VálaszTörlés