2017. augusztus 15., kedd

Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Az olyan fanatikus filmelőzetes rajongóknak, mint én, biztos felcsillant a szemük, amikor szembetalálkoztak a Valerian előzetesével, ami, el kell ismernem, látványban nagyon ott volt.
Voltak, akiket már az előzetes levett a lábáról, és voltak akik (köztük én is), azt mondták, igaz hogy ez a pár perc ütős volt, és nagyon jól nézett ki, de vajon számíthatunk-e majd ilyen látvány mellett minőségi történetre is?

Így nagyon megörültem, amikor lehetőségem adódott a film forgatókönyve alapján írt könyvet elolvasni. Aki az egészet pedig könyvformába varázsolta, az nem más, mint Christie Golden, akinek a Sötét tanítvány (bejegyzés ITT) című könyve nagy kedvencem lett.



Úgyhogy nagyon sok tényező összejött, ami miatt már meglehetősen kíváncsi voltam a könyvre, az utóbbi idők leglátványosabb előzetesének történetére.

A könyv prológusa nagyon jópofa volt, ez teljesen levett a lábamról. Régi álmom, hogy végre az emberek, a Föld lakói is szerepet kapjanak valamiféle galaktikus történetben. 

A Star Wars Rebels nézése közben is mondogattam már a fiúknak, hogy milyen jó lenne, ha egyszer főhőseink valahogy eljutnának a mi bolygónkra is, erre ők mindig sajnálkozva néznek rám, és mintha egy kisgyerekhez beszélnének, a tudomásomra hozzák, hogy a Star Wars egy messzi-messzi galaxisban játszódik. Persze tudom én ezt, mondom nekik, de akkor is olyan jópofa lenne.

Na ebben a prológusban (majd végig az egész könyvben is) megvalósult ez az álmom, hisz az emberek egy nagyszabású galaktikus-fantasztikus történet főhősei lettek, más bolygók lakóival kötöttek ismeretséget, s még a békés együttélésre is nagyfokú hajlandóságot mutattak. :)

A prológus után pedig egyből megismerhetjük a főszereplőinket, Valerian őrnagyot és Laureline őrmestert, akik egy kis flört után rögtön bele is vetik magukat egy izgalmas küldetésbe a virtuális világban.

A Cara Delevigne által játszott Laureline karaktere nem nagyon fogott meg az előzetes alapján, jobban mondva, Cara Delevigne maga nem volt nekem túl szimpatikus, de Christie Golden olyan jól formálta meg Laureline személyiségét, hogy végül azzal is teljesen sikerült kibékülnöm, hogy Cara fogja a filmben eljátszani. :)

A szereplőinknek a történet során újabb és újabb izgalmas kalandokban, megmérettetésekben lesz része, de mivel két talpraesett ügynökről beszélünk, nem kell őket félteni semmitől sem! 


Tetszett a könyvbéli világ kidolgozottsága, ami így, könyv formában még jobban előtérbe került szerintem. Lenyűgöző volt a fajok sokszínűsége, melyekkel a történet során találkoztam, s a sok apró érdekesség, melyet megtudtam róluk, ezek az információk szerintem nagy hasznomra lesznek majd a film megtekintése során, sőt ha nem olvastam volna a könyvet, szerintem hiányoznának is.

Egy mozgalmas és kerek, szépen lezárt, de bármikor folytatható történet volt ez, a film pedig majd meglátjuk milyen lesz! :)

A könyvet megrendelheted az Édesvíz webáruházban.

8/10

Zsófi

4 megjegyzés:

  1. A filmet csak ajánlani tudom! Nekem nagyon tetszett. Látványos, mozgalmas, izgalmas volt. Egy percig sem unatkoztam a moziban! Így a könyv után jöhet a film is, ugye?!

    VálaszTörlés
  2. Igen, a filmet imádtam. Ráadásul 4dx- ben néztük, ami fokozta az élménxt.

    VálaszTörlés