2017. szeptember 26., kedd

Kicsi Mimi és Dodó nyomozó

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Mióta Miminek kistestvére született, az anyukájának kevesebb ideje jut rá, ezért Mimi gyakran unatkozik és hiányolja a közösen töltött időt. A mamája gyakran mondja neki, hogy "mindjárt', és bizony az is előfordul, hogy ebből a mindjártból nem lesz most. 



Mimi mindent szeretne megmutatni a mamának, aki viszont nem mindig tud teljesen ráfigyelni, hol át kell öltöztetni Mimi kistesóját, Borit, hol ebédre kell bevásárolni, hol pedig meg kell azt főzni.

Mikor már Mimi éppen nagyon elkeseredne, megismerkedik Barnival, a kismókussal, akivel nagyon jó barátok lesznek, és ezután közösen játszanak, egészen addig, amíg egy homokozó éket nem ver a barátságukba.

De az idő mindent megold, és egy barátság sem érhet véget egy homokozó miatt, így a történet végére minden rendben lesz.

10/10

Kicsi Mimi és a bolygó barát

A könyv másik története egy óvodai történet, amiben az óvodába látogat a Planetárium, igen, igen, így és nem fordítva, amiben Mimi papája egész idő alatt a csillagképes keresi, amelyben megismerjük Mathieu-t és egy újabb barátság kialakulását kísérhetjük figyelemmel. 

Ki kell emelnem egy dolgot, ami nagyon-nagyon tetszett a történetben. A planetárium látogatása után az óvónéni is mesélt a csillagképekről, majd megkérte a gyerekeket, hogy fessék le a csillagos égboltot vagy a bolygókat. Mimi a Nagy és Kis Medve csillagképből kiindulva úgy gondolta, hogy akkor létezhet Nagy és Kis Nyúl is, és ezt le is festette. És itt jött az, ami nagyon tetszett, történetesen az, hogy az óvónéninek nagyon tetszett Mimi festménye és gyorsan ki is tette a falra, nem mondta azt, hogy ejnye-bejnye Mimi, de hiszen nincs is ilyen. 

Szuper mindkét történet, tökéletes hosszúságú és témájú mesék kicsi, ovis gyerekeknek, bájosak, barátságról, szeretetről és a természetes gyermeki kíváncsiságról. Az illusztrációk cukik, különösen imádtam a részleteket, a képeket a falon, a párnákat, no és a szereplők is nagyon aranyosak voltak.

10/10

Bea

Kertész Edina: Dodó nyomozó és az eltűnt feltaláló

Vicces, érdekes, humoros kis történet volt, igaz, Dodó nyomozó csak a történet közepén került a színre, addig inkább az eltűnt feltaláló, azaz Apró Henrik, a tízéves zseni volt a főszerepben.

No meg még sok más érdekes figura, Hózentróger Károly, Apró Henrik barátai, Tank és a Rafkó ikrek, akik szükség esetén megvédték Henriket, Ádáz, az iskola réme, a megokosított Brúszli tanár úr, Szörnyű Lőrinc feltaláló és neje, Szörnyűné dr. Rémy Angelika, Zacskó Edrik, Karl Harács, aki horgász volt, de amikor nem, akkor hadügyminiszter és még sok más színes személyiség. Természetesen Dodó nyomozó és társa Tatu is részt vettek a történetben, amelyben a végére igencsak felpörögtek az események.

Volt itt kémkedő robotcsiga, robotkutya, időgép, ami egy hózentróger, egy Puficuki gyár, benne Pufi Paulával, aki minduntalan házasságra készülődött, és Hózentróger Károllyal nagy lépésre készültek. Fordulatos, humoros kalandregény volt, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek a sok kütyü, a számos fordulat és a vicces hangulata miatt szeretni fogják.

9/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése